Ben je ondernemend of dienstverlenend en wil je meer flow in werk?

Als het niet lekker loopt krijg je van allerlei mensen tips en adviezen en op internet vind je er nog meer. Sommige leg je naast je neer, anderen probeer je uit. Soms werken de adviezen, soms niet. Soms werken ze heel goed bij anderen, maar bij jou helemaal niet. Dat is helemaal frustrerend.

Hoe zou het zijn als je beter wist welke adviezen wel bij je passen en welke niet? Hoeveel tijd en – nog fijner – energie kun je je besparen, denk je?

Doe de Genius Test (ondernemend) of de Trust Test (dienstverlenend). Beide tests zijn Engelstalig en zijn gratis.

genius-trust-tests

 

 

Belangrijke ontdekking

Onderzoek naar succesvolle ondernemers heeft aan het licht gebracht dat er verschillende typen ondernemers zijn, die op verschillende manieren succesvol zijn.
Het heeft te maken met welk talent je hebt, het type dat je bent (creatief, analytisch, organisatietalent, zorgend of een uitvinderstype) en de waarden die voor jou belangrijk zijn. Roger Hamilton, de betreffende onderzoeker uit Engeland, zag vervolgens dat de meest succesvolle ondernemers een of meer mensen in hun team hadden die niet het aanvullende, tegenovergestelde type waren, maar juist twee of drie types verwijderd.

Twee belangrijke factoren voor flow dus:
1. Onderzoek wat jou als vanzelf af gaat en richt je vooral daarop.
2. Kies de juiste talenten om mee samen te werken en er ontstaat nog meer flow.

Er bleek echter nog een belangrijk derde effect: klanten gaven meer vertrouwen, ze werden sneller fan en gunden een ondernemer meer als deze in zijn/haar flow zat.

Interessant? Doe dan de test om te ontdekken waar jouw flow te vinden is. Je krijgt dan bovendien toegang tot korte, heldere video’s met uitleg (Engelstalig).

Ben je ondernemer / ondernemend? Doe de Genius Test genius-test

Test Genius Wealth Dynamics

Vertrouwen

Roger’s landgenoot Michelle Clarke realiseerde zich dat deze effecten niet alleen waardevol zijn voor ondernemers, maar ook bij zorg- en dienstverleners en teams binnen bedrijven. Dienstverleners en zorgverleners kunnen beter en makkelijker werken als ze meer vertrouwen van cliënten krijgen. Teams kunnen meer flow ervaren als ze van elkaar weten waar hun flow zit. Zij paste de inzichten toe op loopbaan flow en noemde het Talent Dynamics. Dezelfde types, maar dan met focus op vertrouwen.

Ben je zorgverlener / dienstverlenend? Doe de Trust Test

trust-test

(Beide tests zijn gratis.)

Ik schat de tijd en energie die het me bespaart op zo’n 20% tot 50%, afhankelijk van mijn stressniveau.
Dat is het gemene van stress: hoe meer stress, hoe minder efficiënt, dus nog meer stress. Ik weet daarom hoe belangrijk het is om in geval van weinig flow niet harder te werken, maar juist een moment rust te nemen.

Ik doe momenteel de opleiding voor flow consultant. Ben jij manager, coach of HRM professional en ook geïnteresseerd in flow en team dynamiek, teken dan in op het webinar dat Michelle Clarke houdt op 14 april 2015, speciaal voor de Nederlandse belangstellenden. Stuur een  e-mail dan houden we je op de hoogte van de details. Denk er niet te lang over na: de eerste 20 deelnemers ontvangen namelijk een gratis uitgebreide profiel test.

Klik hier voor aanmelding webinar