“Waarom kan werk niet leuker zijn?” Ik heb me dat mijn hele leven* al afgevraagd.

In deze tijd lijkt het antwoord gegeven te worden door diverse voorbeelden: Google, Semco, of dichter bij huis: Cool Blue… Het personeel lijkt een groot deel van de tijd te spelen of te loungen.

Hoe kan het dat zulke bedrijven goed draaien?
In welke gevallen is het goed om te spelen, om je hart te volgen en wanneer moet je verstandig zijn? Hoe weet je überhaupt wat je intuïtie vertelt?

Voor mensen die zich deze vragen stellen, zowel werknemers als ondernemers en leiders, heb ik antwoorden. Inzicht, zelfinzicht, feiten en tips en tools om mee aan de slag te gaan. De BOOG methode. Eén nieuw inzicht is soms al genoeg. Een kleine wijziging in de keuzes die je maakt, het verhaal dat je jezelf vertelt, de bril waardoor je kijkt. Door hefboomwerking en sneeuwbaleffect kan een kleine wijziging grote, positieve veranderingen tot gevolg hebben.

BOOG gaat over natuurlijker werken. Gebruik maken van kwaliteiten en talenten en flow. Naast wetenschap en samenleving zijn planten en dieren mijn kennisbron. Natuur is een behoorlijk ingewikkeld, zelf organiserend systeem. Daar haal ik kennis vandaan die inzicht kan geven in menselijk gedrag en de menselijke gebruiksaanwijzing.

Het verschil tussen werken en natuurlijk werken is als het verschil tussen moeten en spelen. Maak een afspraak via het contactformulier.

*) Ja mijn héle leven heb ik dat afgevraagd. Ook als klein kind. Ik merkte dat volwassenen heel vaak iets doen dat ze niet leuk vinden. Mijn moeder was huisvrouw omdat een getrouwde vrouw dat moest zijn. Ze hield niet van poetsen, niet van verzorgen en niet van eten koken.