Afgelopen jaar lag het accent bij Boog op talent ontwikkeling en teamdynamiek met name de combinatie daarvan: onderling versterken van talenten in teams. Ik maak bij advies en training graag gebruik van de Talen Dynamics methode.

Wat heb je daar aan eigenlijk? Wat levert dat op? Kortgezegd: Flow .
Michelle Clarke van Talent Dynamics zegt: “Simply put, flow is the path of least resistance.” Flow is de weg van de minste weerstand. Ik noem het net even anders, ik zie flow als de weg van de OPTIMALE weerstand.

Flow, zoals de man met de moeilijke achternaam het introduceerde (Csikszentmihalyi), is namelijk het gevoel dat ontstaat als je ‘in je element bent’.
Het gaat makkelijk genoeg om te kunnen zeggen dat het vloeiend en soepel gaat, maar niet zo gemakkelijk dat saai wordt, dat er geen uitdaging in zit.

Daarom zeg ik: flow is de weg van de OPTIMALE weerstand.

Niet teveel, niet te weinig. Genoeg weerstand om je uit te dagen, het interessant te maken, je energie te doen toenemen. Niet zoveel weerstand dat het niet leuk meer is.

Wil je meer flow in je leven bereiken, begin dan hiermee: let op je gevoel, je energie(level) en je lijf.

Voel ik me in mijn element? Gaan hiervan mij oogjes glimmen. Heb ik er zin in?
Als je dat voelt, functioneer je optimaal. En optimaal functioneren is zowel voor jou zelf als voor het bedrijf waar je je voor inzet het beste.

Als je je voordeel wilt halen uit Talent Dynamics inzichten, blijf op je gevoel en energie letten. Komt er een bepaald type uit de test, dan krijg je daarbij een lijstje van wat je sterke kanten en je valkuilen zouden kunnen zijn. Het is niet de bedoeling deze ‘do’s and dont’s’ uit je hoofd te leren en uit te voeren, maar zie het als richtlijn voor mogelijke sterktes en zwaktes. Het zijn hints waar jij mogelijk je energie en gevoel van flow zou kunnen vinden. Ga ontdekken, onderzoeken en er mee spelen. Ieder mens is uniek en zal zelf de ‘fine tuning’ in de praktijk moeten doen.

Vraag meer informatie aan via e-mail of het contactformulier – klik hier –