Een rij kleurrijke vlaggetjes. Prachtige doelen, maar ze hebben niet echt een relatie met ons dagelijks werk. Ik werk in de duurzaamheid, maar met deze doelen kan ik niks.

Dit soort uitspraken hoorde ik het afgelopen jaar en… ik was het er helemaal mee eens.

Toch ben ik nu ambassadeur voor de SDG’s geworden, de Sustainable Development Goals. En met reden. Met wel zes redenen. De belangrijkste: de doelen verbinden ons, wereldwijd, om onze problemen aan te pakken. Dat zie ik steeds meer.

Wil je mijn andere vijf redenen om SDG’s te omarmen ook weten? Dan hoop ik dat het niet alleen nieuwsgierigheid is. Dat je ook voor jezelf wilt weten hoe je met de SDG’s kunt werken in de praktijk. Omdat je ook graag wilt bijdragen aan duurzaamheid in dit Decennium van Doen 2020-2030, maar eigenlijk geen idee hebt hoe (behalve de bekende zuinig met energie, minder vlees en recyclen).

Ik kan je veel inspirerende voorbeelden geven van oplossingen en samenwerking, zowel lokaal, landelijk als internationaal. Het liefst geef ik je een maatwerk antwoord.

Mail me daarom je vragen en bedenkingen over de SDG’s. Of kom langs op internet. Loop even bij me binnen via zoom. Dat kan elke donderdag tussen 12:30u en 13:30u. De link vind je op https://nieuwenetwerk.nl/wegwijzer/

Wil je met jouw organisatie een workshop over het inzetten van de 17 SDG’s om duurzaamheid te bevorderen? Neem contact met me op. Samen met Partner in Duurzaamheid (Pidzh.nl) maken we een op maat gesneden, interactieve, online event.

Pauline Schakenbos, Ambassadeur SDG-lokaal, Wageningen.

#duurzaamheid #SDG #transitie #inspiratie #samenwerken